liljebiller.jpg
Bladlus

Bladlus-snyltehvepsen Aphidius colemani er det mest anvendte nyttedyr mod bladlus. Parasiterer bl.a. ferskenbladlus (Myzus persicae) og sorte agurkbladlus (Aphiis gossypii).Snyltehvepsen er god til at finde de første bladlus i et angreb, men bekæmper forholdsvis langsomt og bruges derfor mest som en forebyggende udsætning; f.eks. hver 14. dag. 
Læs mere om bladlussnyltehvepsen ..

 

Aphidius matricariae - bladlussnyltehveps til forebyggende udsætning mod bladlus. Minder meget om Aphidius colemani, men har i nogle tilfælde bedre effekt mod ferskenbladlus og desuden som den eneste effekt mod myntebladlus.
Læs mere om Aphidius matricariae ..



Ervi-snyltehvepsen Aphidius ervi
anvendes på samme måde som Aphidius colemani, men mod angreb af Kartoffelbladlus (Macrosiphum euphorbiae og Aulacorthum solani).

Læs mere om ervi-snyltehvepsen ..

 

Bladlusgalmyggen Aphidoletes aphidimyza er fremragende ved begyndende - eller etableret bladlusangreb. Tager stort set alle arter af bladlus. Hæmmes af svovl, træk og lav fugtighed.
Læs mere om bladlusgalmyg...

 

Guldøjelarver (Chrysoperla) og mariehønslarver (Adalia) sætter mange bladlus til livs. De bliver i det udsatte område og anvendes derfor som regel ikke forebyggende, men til 'hotspots' med lokale bladlusangreb.

 

Insektsæbe har delvis effekt mod bladlus - især de mindre arter, og kan evt. anvendes før udsætning af nyttedyr, hvis angrebet af bladlus er stort.
Læs mere om inseksæbe..

 


 

bladlusgron.jpg

 

bladlus_sort.jpg

 

bladlus_foderunge.jpg
Bladlus føder levende unge.

 

bladlussnyltehveps.jpg
Snyltehveps parasiterer bladlus.

bladluskokoner.jpg
Parasiteret bladlus (t.v.) ca. 14 dage efter parasitering af snyltehveps.

 

 


© Borregaard Bioplant ApS

Helsingforsgade27B | DK-8200 Århus N | Tel: +45 8678 6988 | CVR: 21500445